PER QUÈ LES DIUEN HABILITATS TOVES SI DEMOSTREN LA NOSTRA FORTALESA?

Independentment de qui fossin les persones que escollissin aquesta l’expressió soft skills per definir-les (hi ha indicis que apunten a l’exèrcit dels EUA…), el cert és que les soft skills, o habilitats toves es troben cada vegada més a l’ordre del dia…. Però quines són exactament aquestes habilitats? 

No hi ha una llista expressament definida com a tal. Podem usar el mètode invers, és a dir, definir-les pel que no són. És a dir, no són les habilitats dures (hard skills). Aquestes més conegudes, potser no per aquest nom, però sí com les competències tècniques. Dit d’una altra manera: dues persones que tenen el mateix currículum acadèmic, és a dir, que han estudiat el mateix, tenen les mateixes habilitats tècniques, però segurament les seves soft skills seran diferents. Això és el que les portarà a tenir diferents resultats, per exemple, en el seu entorn laboral. Sobre el paper saben el mateix, però en el dia a dia, es demostra que no. Perquè una potser té més capacitat de parlar amb la gent que l’altra. O potser perquè una escolta millor que l’altra….

Algunes de les soft skills més valorades en professionals són:

En aquest món tan global, ple d’oportunitats sí, però també ple de competència (no només competim amb els professionals que tenim a la vora, sinó que ara, competim amb professionals d’arreu del món), cal destacar.  Una forma de sobresortir d’entre la pila de candidats és demostrar que tens unes soft skills ben entrenades, que són les que et fan diferent dels altres. Perquè ets una persona única, que no has parat d’evolucionar amb el temps. Que de mica en mica, o més de pressa, has anat formant-te i millorant les teves competències (les soft i les hard). Perquè tu no ets la mateixa persona que fa 5 anys ni el món laboral tampoc. Per això cal que et reciclis contínuament i que aprofundeixis en el teu autoconeixement.

Com més et coneguis a tu mateix/a, més fàcil et serà saber per on has de començar a treballar. Quines competències toves tens més rovellades? Com podries iniciar-te en la seva millora? Per això existim professionals com jo, que t’acompanyen en aquest procés de canvi. 

Tal com va escriure en un tweet la Susana López (@susanloprom): “Les llaman blandas pero yo creo que son las que demuestran la verdadera fortaleza del ser humano”.

I jo penso el mateix. En definitiva, les soft skills són les que ens diferencien, entre altres aspectes, de les màquines i dels animals. I també ens proporcionen una via increïble per destacar entre la multitud. 

Per quina començaràs? Si necessites ajuda, escriu-me! 

Montse Andreu Magarolas.

Foto de cottonbro en Pexels

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s