L'ART DE TENIR UNA VIDA PLENA

Llegeixo avui en aquest article, la relació que van descobrint els metges i investigadors entre les malalties i la gestió emocional de cadascú i penso que hi influeix molt en la possibilitat de tenir una vida plena

En els anys vinents segurament veurem “la llum” en moltes de les premisses que ara intuïm quan afirmem que “somatitzem” els problemes, els entrebancs, les emocions o tot allò que no som capaços de superar d’una manera o altra i que ens impedeixen gaudir d’aquesta vida plena que tant desitgem.

I és que intuïtivament és evident: el nostre cos físic és una de les parts del nostre ésser.

Segons el coaching ontològic, els dominis de l’ésser humà són: cos, ment (o llenguatge), emocions i esperit. Tots els dominis estan interconnectats. No són independents. Per això és lògic que l’anomenat món emocional de les persones tingui relació directa amb el que li passa al cos… 

Com puc tenir una vida plena?

Has sentit alguna vegada algun dolor muscular a l’esquena, o mal a l’estómac… i no li trobes una relació directa amb l’exercici que has fet o el que has menjat? Potser es tracta doncs d’una espècie de senyal que t’envia el cos. Només tu pots trobar la resposta a aquesta pregunta: quina és la causa d’aquest dolor? 

Si està atent/a, el teu cos t’anirà parlant, tal com ho fan també les teves emocions i tot allò que et dius des de la ment. La qüestió és si vols escoltar-te o no. La qüestió és decidir.

Què és el que hauria de decidir si vull tenir una vida plena? Doncs:

  • Quan començaràs a cuidar-te físicament més: necessitem descans, bona alimentació i cert exercici físic.
  • Quan començaràs a preguntar-te què volen dir les emocions que estàs sentint: ràbia, por, tristesa… són el reflex d’alguna cosa… Què faràs perquè aquestes emocions no t’envaeixin el teu dia a dia i puguis aprendre de la situació que estàs vivint? 
  • Quan posaràs atenció als teus pensaments (a aquests que potser ni t’atreveixes a verbalitzar). Saps que hi ha creences que tens que et poden limitar els moviments i d’altres que poden potenciar-los. Saps que de la forma en què pensis, et sentiràs i actuaràs. Saps que la teva ment és tan poderosa que pot portar-te a racons meravellosos o enfonsar-te en el més gran dels pous. Tu decideixes si la vols reeducar. 
  • Quan atendràs els afers de l’esperit, en la religió o filosofia de vida que prefereixis. 

Segons el meu punt de vista, atendre totes les dimensions de l’ésser és la clau per aprendre a portar una vida plena i fer front, pair o simplement deixar passar les adversitats que ens anem trobant pel camí. 

Com sempre #decidirensfalliures, i només tu tens la clau per escollir quina porta penses obrir i quina penses deixar tancada… 

Montse Andreu Magarolas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s