L’ART DE TENIR UNA VIDA PLENA

Llegeixo avui en aquest article, la relació que van descobrint els metges i investigadors entre les malalties i la gestió emocional de cadascú i penso que hi influeix molt en la possibilitat de tenir una vida plena

En els anys vinents segurament veurem “la llum” en moltes de les premisses que ara intuïm quan afirmem que “somatitzem” els problemes, els entrebancs, les emocions o tot allò que no som capaços de superar d’una manera o altra i que ens impedeixen gaudir d’aquesta vida plena que tant desitgem.

I és que intuïtivament és evident: el nostre cos físic és una de les parts del nostre ésser.

Segons el coaching ontològic, els dominis de l’ésser humà són: cos, ment (o llenguatge), emocions i esperit. Tots els dominis estan interconnectats. No són independents. Per això és lògic que l’anomenat món emocional de les persones tingui relació directa amb el que li passa al cos… 

Com puc tenir una vida plena?

Has sentit alguna vegada algun dolor muscular a l’esquena, o mal a l’estómac… i no li trobes una relació directa amb l’exercici que has fet o el que has menjat? Potser es tracta doncs d’una espècie de senyal que t’envia el cos. Només tu pots trobar la resposta a aquesta pregunta: quina és la causa d’aquest dolor? 

Si està atent/a, el teu cos t’anirà parlant, tal com ho fan també les teves emocions i tot allò que et dius des de la ment. La qüestió és si vols escoltar-te o no. La qüestió és decidir.

Què és el que hauria de decidir si vull tenir una vida plena? Doncs:

 • Quan començaràs a cuidar-te físicament més: necessitem descans, bona alimentació i cert exercici físic.
 • Quan començaràs a preguntar-te què volen dir les emocions que estàs sentint: ràbia, por, tristesa… són el reflex d’alguna cosa… Què faràs perquè aquestes emocions no t’envaeixin el teu dia a dia i puguis aprendre de la situació que estàs vivint? 
 • Quan posaràs atenció als teus pensaments (a aquests que potser ni t’atreveixes a verbalitzar). Saps que hi ha creences que tens que et poden limitar els moviments i d’altres que poden potenciar-los. Saps que de la forma en què pensis, et sentiràs i actuaràs. Saps que la teva ment és tan poderosa que pot portar-te a racons meravellosos o enfonsar-te en el més gran dels pous. Tu decideixes si la vols reeducar. 
 • Quan atendràs els afers de l’esperit, en la religió o filosofia de vida que prefereixis. 

Segons el meu punt de vista, atendre totes les dimensions de l’ésser és la clau per aprendre a portar una vida plena i fer front, pair o simplement deixar passar les adversitats que ens anem trobant pel camí. 

Com sempre #decidirensfalliures, i només tu tens la clau per escollir quina porta penses obrir i quina penses deixar tancada… 

Montse Andreu Magarolas

4 pensaments sobre “L’ART DE TENIR UNA VIDA PLENA

 1. Teresa alquezar diu:

  Hola estimada Montse. Contenta de saber que estás bé. La meva familia i jo bé, ells confinats i jo al peu del canó a trinxeres. Tenin cura del sector alt risc 3 edat.
  Feliç del meu treball però amb incertesa del avui, del demà. Creuant els dits i pregant a l’univers perquè passin els dies i vençer aquest mal bitxo.
  Crec que és una lliçó/nivell que ens dóna la vida per fer restrospecció, interioritzem i prenem real consciència del que realment importa i té valor.
  I aquesta vegada la lliçó es Mundial. I desitjo de tot cor que Tothom tregui profit. I que començem a treballar i no en sentit físic ( vull dir en sentit mental) que la gent que encara pensa que només son físics s’adonin que som molt més.
  La humanitat necesita aquest canvi i el necesita JA.
  Tot i que una part de mi pensa que…dura és la closca de les persones. No deixo de pensar en positiu. I encara que de vegades trec les urpes per defensar que no em parlin de «malos royos, cosas negativas» perquè institivament rebutjo aquesta vibra. Faig per canviar l’energia que emanen, per procurar que no m’afecti la baixa vibració que porten.
  Bé Montse, escriuria més i perdona que no ho hagi fet abans. Però s’ajunten el no saber expressar-me/escriure correctament en català i el cansanci del treball. Així que perdona’m per les faltes d’ortografia. I tot que no comenti tots els teus mails, els llegeixo tots. A vegades tard perè ho faig. Rep una forta abraçada d’esperança, amor i il.lusió. de tot💓

  • movingcoaching diu:

   Hola Teresa, moltes gràcies per les teves paraules i el teu testimoni i sobretot, en aquests dies, gràcies per estar al peu del canó cuidant dels avis que ens necessiten més que mai. Com dius tu, cal protegir-se de les males vibracions per poder estar forts mentalment parlant. Això no vol dir que passem estones de tristesa. Per suposat que les hem de tenir i deixar-les expressar. Però la fortalesa mental va més enllà d’això.
   Molta força i energia positiva! Entre tots, ens en sortirem. Pensaré en tu i en les teves companyes. Dona’ls records de part meva.
   Una abraçada!
   Montse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s