PER QUÈ HAURIA DE MORIR?

A l’hivern, sembla que vingui més de gust llegir, sota la manta i ben calentet/da. Veritat? Un dels llibres que et recomano (si és que encara no l’has llegit) és “El laberint de la felicitat” d’Àlex Rovira i Francesc Miralles. En forma de conte, la protagonista va passant per una sèrie de “proves” per arribar al centre del laberint…

Un dels aprenentatges que fa la protagonista del llibre és el següent:

Per néixer, primer cal morir.

“El laberint de la felicitat”. Àlex Rovira i Francesc Miralles. Editorial: Aguilar, Madrid, 2011

Per què hauria de morir?

Seguint aquesta teoria, quants cops has “mort” metafòricament parlant? Segurament més dels que t’imagines.

Morir significa:

  • Decidir pensar, sentir i fer les coses d’una altra manera de les que estàs acostumat/da a pensar, sentir i fer. És una decisió presa a consciència i exercint la teva absoluta llibertar de ser el que vulguis ser.
  • Deixar enrere velles creences del passat i dissenyar-ne de noves. Jugar a ser creador de la teva realitat. Una realitat plena d’esperança. La que tu portes dins. 
  • Entrenar la mirada cap a allò que t’omple, no que et buida. Mirar per veure el fet positiu que hi ha en tot. Mirar per veure que allà fora, hi ha una meravella de vida que se t’ha regalat i que no vols malgastar.
  • Apropar-te a aquelles persones que et fan feliç, perquè et fan riure, o perquè t’ajuden a plorar també quan ho necessites.
  • Abandonar hàbits negatius que et contaminen d’amargor, enyorança, enveja, recança o inclús venjança. Ningú és tan important com perquè mal gastis tota la teva energia en tornar-li tot el que és dolent que t’ha provocat.
  • Obrir-se a conèixer noves realitats que tens a la teva vora i que no et podies imaginar que existien.
  • Donar-te permís per fer allò que vols. Preguntar-te què vols aconseguir i dissenyar un camí que t’hi porti. 
  • Escollir cuidar el teu cos, la teva ment i el teu esperit. Sense ells, no vas enlloc. 

I així podríem seguir la llista del que significa morir.

Morir, en realitat, és canviar.

Canviar allò que ja no funciona, que és vell, que és antic, que no t’aporta, que et molesta, que t’embruta i que et perjudica. Canviar com ets, com penses i com actues. Morir per tornar a néixer. Tornar a néixer per ser una persona millor, en el sentit que tu li vulguis donar al terme millor. Néixer de nou per tornar a començar. Perquè cada instant que vius és el millor moment per decidir ser TU, amb totes les lletres. 

Morir per tornar a néixer. I així, jo et desitjaria que morissis molts cops a la teva llarga vida. Perquè això voldria dir que l’has viscuda conscient i a consciència. 

Montse Andreu Magarolas

Un pensament sobre “PER QUÈ HAURIA DE MORIR?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s