PER QUÈ NECESSITO PENSAR EN POSITIU?

Tant si et consideres una persona exitosa com si no, el cert és que segur t’hauràs trobat en circumstàncies no del tot agradables. Són fets que apareixen a la teva vida sense haver-los demanat i, com una tempesta en mig de l’estiu, interrompen la teva activitat normal per fer-te reflexionar. Segur que en teniu algun exemple: una parella trencada, una malaltia sobrevinguda, una feina que s’acaba… 

Si el sotrac és important, el primer de tot és que entrarem en un “estat de xoc”, més o menys important, provocat per la sacsejada inesperada. Pensant-hi, aquest moment també és necessari. Són aquelles escenes que sembla com si passessin a càmera lenta, on tot l’ocorregut envaeix la teva vida i ho contamina tot. Sabeu a què em refereixo? Deia que penso que és necessari perquè entrem en una espècie de paràlisi, com si de cop se’ns acabés la gasolina. Com si l’oxigen s’estigués acabant i ens costés cada cop més el fet de respirar. Fruit d’aquest temps de paràlisi, on estem mirant d’entendre i després pair el que ens acaba de caure damunt, tenim l’oportunitat de pensar ben bé quin serà el següent pas. 

Per on començar quan ho veus tot de color negre

No importa si al principi ho veus tot negre. Normal, t’acaba de passar un tsunami  per damunt. De mica en mica, aturat/da, tornaràs a ser amo o mestressa de la teva vida… Però com, podries preguntar? Doncs com sempre ho has fet abans. Pensa-hi. La darrera vegada que et va passar un fet desagradable què vas fer per superar-ho? Doncs ara toca fer el mateix.

El primer de tot és ser capaç d’adonar-se de què estàs pensant exactament. Quines són les frases que et repeteixes una vegada i una altra dins el teu cap ? Són de l’estil:

  • no sé si me’n sortiré”,
  • què faré jo ara?”,
  • estic sol@”,
  • “ja no em queden forces”… ?

Si és així, llavors ja tens el teu cavall de batalla davant dels nassos. Comença per canviar voluntàriament aquests pensaments en altres de més positius, de l’estil:

  • ara també me’n sortiré”,
  • trobaré la manera de superar aquest entrebanc”,
  • si ho necessito, aniré a demanar ajuda”… 

Sembla una vaguetat, però no ho és. Tal com penses, actues. Així doncs, cuida’t de pensar coses que no et fan cap favor. 

Els teus pensaments són la llavor del que ha de venir després. Si els regues adequadament i els alimentes amb les teves accions, el fruit no tardarà a arribar. 

I si els teus pensaments ja són de caire positiu, continua avançant en la mateixa línia i posa’t en acció. Saps que si només “actues” dins teu, les coses no passen allà fora. Pensar que tot s’arreglarà sol pot funcionar algun cop, però no sempre. Tingues-ho en compte! 

Com deia l’intel·lectual francès Gustave Le Bon, tingues en consideració que les voluntats dèbils es tradueixen en discursos; les fortes, en actes. 

Et convido a fer la prova tu mateix. I després m’expliques que ha passat. Jo escullo llevar-me pensant “Avui serà un gran dia” i actuar-hi en conseqüència. Amén. 

I tu, què esculls pensar avui?

Montse Andreu Magarolas

2 pensaments sobre “PER QUÈ NECESSITO PENSAR EN POSITIU?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s