COM PUC SUPERAR ELS OBSTACLES?

Totes aquelles persones que s’han parat mai a pensar què hi fan en aquest món saben que han escollit, de forma conscient o no, un camí a recórrer.  Fins aquí, segurament tots estarem d’acord. 

Un cop prens consciència que el camí que fas només és teu, la cosa canvia. Encara que tinguis persones al teu voltant que “t’acompanyen”, en realitat, el viatge l’has de fer tu sol. No és que em vulgui posar dramàtica, però sols naixem i sols morirem, en el sentit que ningú ho pot fer per nosaltres. És una experiència que hem viscut, la de néixer, i que viurem (espero més tard que d’hora), la de morir. Estarem sols. 

Quin tipus d’obstacles em puc trobar?

En aquest camí, que potser va variant de destí al llarg dels dies, mesos o anys, hi trobarem, de ben segur, obstacles. Quina mena d’obstacles? Alguns podrien ser:

 • Manca de motivació per tirar endavant.
 • Sensació de navegar sense rumb.
 • Tristor que no se sap d’on ve.
 • Persones tòxiques que et resten energia.
 • Malalties o problemes de salut més o menys greus.
 • Atabalament i estrès en general. 
 • Sensació de no arribar enlloc, tot i l’esforç.
 • Pèrdues materials, de feina, de parella o d’amistats. 
 • Situacions econòmiques complicades.

I podria seguir la llista fins a l’infinit i tornar, perquè de pedres i de revolts complicats segur que te’n trobaràs. I si no em creus, fes una petita prova. Pensa en alguna persona que, segons la teva opinió, té una vida fantàstica. Observa-la durant un temps. Encara que dissimuli molt bé, segur que la trobaràs, en un moment donat, en una època baixa de moral, o en un mal  moment. 

Amb això vull dir que tothom passa per alts i baixos. Alguns més sovint que altres. Com les tempestes d’estiu que ens les trobem de sorpresa, no podem estar preparats per tot el que vindrà. Simplement perquè és incert. Perquè la nostra amiga incertesa ens acompanya cada dia de la nostra vida. O sigui que millor tenir-la present. 

Quina és la millor manera de superar els obstacles?

Personalment, penso que si hem d’aprendre alguna cosa per anar fent camí és que:

 • Les coses són com són.  El que podem fer és acceptar-les i després, si cal, podem mirar de canviar-les. 
 • Treballar en la nostra actitud. No és que uns ho tinguin més fàcils que altres (que també). El que passa és que uns hi posen una actitud i d’altres una altra. 
 • Apreciar el moment present. Cada moment, per molt dolent que sigui, té el seu punt positiu si li saps trobar. Alguns en diuen autoengany. El nom és el de menys si t’aporta quelcom positiu. 

Així doncs, crec que fins i tot…

Podem agrair els obstacles que ens anem trobant al llarg de la vida, perquè gràcies a ells creixem com a persones i sabem que ESTEM CAMINANT.

Montse Andreu Magarolas

2 pensaments sobre “COM PUC SUPERAR ELS OBSTACLES?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s