QUI SÓC EN REALITAT?

Llegeixo aquests dies de vacances, tot allò que tenia ganes de llegir de fa un temps i allò que m’ha caigut a la mà, per casualitat o per causalitat, qui sap. Un d’aquests llibres, en paper, és La Màgia de l’Ordre, de la japonesa Marie Kondo.

Em sorprenc al llegir que de ben petita, i d’adolescent, ja era una fanàtica de l’endreça. Em sorprenc quan llegeixo que, en arribar a casa de l’institut, es posava a ordenar la casa. Un dia darrere l’altra. I així, com una afició, es converteix en la gurú de l’ordre domèstic. La xarxa és plena de vídeos de persones que expliquen com aplicar els consells bàsics del mètode Konmari, com l’anomenen. 

Un dels aspectes més xocants del llibre és quan relata com li ha canviat la vida a les persones a les quals ha ajudat a posar ordre. Primer a la seva casa, que és la seva tasca. I després, com a conseqüència d’això, els mateixos protagonistes poden posar ordre a la seva vida. És a dir, l’ordre els ha permès adonar-se de coses de les quals ja no eren conscients. Com ara d’aquella afició que tenien de més joves, o la seva autèntica passió de dedicar-se a la cura d’infants. 

Quan arriba el moment

Un canvi de xip provocat per una revelació que, si no s’hagués posat ordre a la llar, probablement no hauria arribat. O sí. Qui sap. Sigui el que sigui, l’important és que sempre hi ha quelcom que ens fa obrir els ulls i provoca la guspira que necessita tot canvi. La font pot ser tan diversa com els colors a la natura: 

– L’endreça de tots els llibres que tens a casa. 

– La trobada d’una persona coneguda en el transcurs d’un viatge a un país exòtic. 

– La pel·lícula que t’ha fet plorar fins a quedar-te sense llàgrimes. 

– L’arribada d’una malaltia. 

– Les paraules d’un bon amic una nit d’estiu. 

– El record dels sermons d’un mestre d’escola…

El clic arribarà per ser escoltat. Tot i que no sempre serem capaços de sentir-lo. Per què si una cosa té d’especial, és que és un clic que es fa gairebé com un xiuxiueig. Cal estar atents, presents. Cal viure a consciència. Si no, la Vida haurà de donar-te un sotrac més fort perquè de veritat escoltis allò que ara et cal aprendre

Qui sap, potser alliberar-nos de tot allò que no ens és necessari arribem a descobrir qui realment som i quin és el nostre propòsit a la vida. Potser algun trobarem el nostre Ikigai al fons de l’armari.

Si el trobes, m’ho explicaràs? Jo, et prometo que sí.

Montse Andreu Magarolas

4 pensaments sobre “QUI SÓC EN REALITAT?

  1. Salvador diu:

    Gràcies Montse, jo q no tinc precisament una intel·ligència basada amb el control, si no més aviat intuïtiva i emocional, sóc molt conscient de la necessitat del ordre per el control emocional, però la vida també necessita d aquell punt de adaptació als canvis.
    Una abraçada molt forta.
    Gràcies pel bloc, es una fórmula molt interessant per mantenir el contacte.

  2. Viky Díaz diu:

    Ordre….el primer ordre per mí es l’emocional. Està clar que l’ordre de l’entorn contribueix. Benvingut tot el que ajudi a mantenir-lo. Vivim moments de molts canvis i es bo posarhi conciencia. Graciess..!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s