COM POT AJUDAR-ME LA PNL A ASSOLIR OBJECTIUS ?

Coneixes el recurs de FER COM SI…? Encara no? Doncs això no pot ser. És un recurs molt potent provinent de la Programació Neurolingüística (PNL). En aquest post, us faré cinc cèntims de què és i com podeu fer-lo servir a la vostra vida.

El recurs

Comencem…

 • Alguna vegada “has fet com si estiguessis content/a” per no haver de donar explicacions… ?
 • Alguna vegada “has fet com si aquella persona que t’està parlant fos interessant” però en realitat no li trobes la gràcia?
 • Alguna vegada “has fet com si aquell plat que tens davant fos el més bo que has menjat mai” i en realitat penses que ni fu ni fa?

Doncs si has respost a alguna d’aquestes preguntes amb un SI, estàs d’enhorabona perquè ja coneixes el recurs FER COM SI… És a dir, no cal que t’expliqui com fer-ho. Tens experiència suficient per aplicar-lo des d’aquest precís moment. Ets un expert/a.

El que potser sí que cal que t’expliqui és com usar aquesta tècnica per aconseguir motivació i eines per caminar cap al teu objectiu.

El teu objectiu

Ep! Però primer de tot cal que sàpigues cap on vas… Que no ho saps?… mmmmm a veure… Pots pensar en alguna cosa que t’agradaria aconseguir? Sí? Doncs, vinga… comença per aquesta.

Ara que ja tenim l’objectiu haurem de comprovar que compleix els requisits. És a dir, és un objectiu SMART? No, no SMART del cotxe, no… SMART és l’acrònim en anglès de:

 • Specific = Allò que vols aconseguir cal que sigui específic, o sigui, concret.
 • Measurable = Necessites tenir algun indicador (extern o intern) que et mostri si estàs caminant en la direcció correcta per assolir l’objectiu.
 • Attainable = És a dir, que la teva fita sigui humanament assolible.
 • Realistic = Disposes dels recursos necessaris (o els pots aprendre o aconseguir) per arribar-hi?
 • Time Based= El teu objectiu necessita dia i hora límit per ser assolit (tot i que sempre es pot modificar segons com evolucioni el teu avanç).

I també hi pots afegir algunes característiques més a la teva definició d’objectiu, com ara:

 • Que depengui 100% de tu (i de ningú més).
 • Que estigui redactat en positiu.
 • Que el vulguis assolir, tenint en compte els possibles canvis i reaccions que hi hagi al teu voltant.
 • Que estigui alineat amb el teu propòsit de vida.

El procediment

Vinga… ara que ja saps què vols aconseguir i has pensat ben bé en el teu objectiu, et costarà ben poc començar a aplicar el recurs FER COM SI. Com ho has de fer? Ben senzill…

 1. Escull aquella persona o persones que t’ajudaran a aplicar el recurs. No han de tenir cap característica especial. Persones i punt. Ah! Això si, disposades a escoltar.
 2. Ara imagina que trobes aquella persona pel carrer i explica-li com et sents. Ara és quan FAS COM SI JA HAGUESSIS ACONSEGUIT EL TEU OBJECTIU. Es tracta de fer una espècie de “salt en el temps”. Explicar-li com et sents i què has fet per aconseguir el teu objectiu.
 3. Si al principi et costa, no passa res, és qüestió de pràctica. L’altra persona pot preguntar-te detalls. Tu “imagina” i comenta-li tot.
 4. Quan creguis que ja has acabat, acomiada’t i vés a trobar un altre dels teus “ajudants”.
 5. Repeteix amb cadascuna de les persones el mateix procediment: “fer com si” una vegada i una altra.
 6. Quan se t’acabin els voluntaris, atura’t i pren consciència de quina és la teva sensació corporal en aquest moment. Com et sents ara? Serà aquesta la sensació que tindràs quan arribis a aconseguir el teu objectiu?

Aquest procés tan senzill, que et convido que repeteixis com més vegades millor, t’ajudarà a trobar motivació per seguir amb el teu propòsit i anirà acompanyant al teu cervell a trobar els recursos per avançar en la consecució de la teva fita.

Ens posem a practicar? T’animes a FER COM SI… ? Si vols que t’hi acompanyi algú, posa’t en contacte amb mi. T’atreveixes a treballar que aconseguir allò que desitges?

Montse Andreu Magarolas

Un pensament sobre “COM POT AJUDAR-ME LA PNL A ASSOLIR OBJECTIUS ?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s