TREBALLES EN EL TEU IKIGAI?

Recent hem estrenat un any. Alguns hauran pensat a prendre’s l’any més seriosament i posar fil a l’agulla als seus propòsits anuals. Com sabeu, alguns d’aquests objectius cauran pel seu propi pes, simplement deixant que passi el temps. L’eufòria del dia 31 a la nit s’esfumarà i, amb ella, tota l’energia que sentíem en aquell moment. La motivació que ens havia d’empènyer a saltar del llit amb un obrir i tancar d’ulls s’esvaeix quan no és autèntica.

No és fàcil, és clar, saber inicialment si la motivació és bona o és només una cortina de fum. Únicament, mirant molt en dins nostre i coneixent-nos molt a fons podrem, amb el temps, saber què és allò que realment ens motiva. Com dirien al Japó, quin és el nostre Ikigai.

La paraula Ikigai no té una traducció exacta. La primera part iki significa “vida” o “estar viu” i gai vindria a ser “allò que paga la pena i té valor”. Per tant, Ikigai és allò pel que paga la pena viure.

Una paraula tan bonica i amb un significat tant complex alhora. Els autors del llibre “El mètode Ikigai”, l’Héctor Garcia i el Francesc Miralles ens donen una sèrie de consells per primer entendre i després per poder caminar cap al nostre Ikigai. Si encara no l’heu llegit, us el recomano.

L’Ikigai es compon de quatre elements:

  • allò que estimes
  • allò que el món necessita
  • allò en què ets bo/bona
  • allò pel que la gent pot pagar-te

ikigai

T’imagines dedicar la teva vida a una activitat que t’encanta, en la que et sents realitzat/da, que els altres valoren i que a més, et permet tenir ingressos?

Tanca els ulls per un moment i imagina-t’ho… Seria genial, veritat? Seria espectacular. Hauries trobat una font veritable de la teva motivació i energia.

Desitjo que trobis el teu Ikigai i que gaudeixis del camí. Mentrestant, jo continuaré treballant en la recerca del meu.

Montse Andreu Magarolas

3 pensaments sobre “TREBALLES EN EL TEU IKIGAI?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s