FINALITZANT ETAPES

Diuen que els corredors de maratons i curses de llarga distància usen una tècnica per poder continuar mantenint l’automotivació de l’inici de la cursa durant tot el trajecte. Es tracta de dividir els kilòmetres en diversos trams, I fixar-se microobjectius: els primers 5 km, després els 20 següents, … i així successivament fins a arribar a la meta.

La pregunta que em faig és: quan arriben al seu microobjectiu i es fixen el següent, prenen atenció en allò que ha passat en el darrer tram o posen totes les seves forces i energies en aconseguir el següent objectiu?

Des de fora, el més probable és creure que només miren endavant. Però des de dins, segur que, qui més qui menys, pensa en les sensacions que ha tingut fins al moment, per poder revertir-les o mantenir-les presents.

Seria una metàfora del nostre caminar per la vida… De mica en mica, van passant etapes, anem assolint microobjectius. Alguns d’ells seran escollits amb consciència, altres no. Sigui com sigui, deixarem kilòmetres enrere, i experiències, i persones que s’han anat separant a mesura que correm la nostra cursa.

És possible que, en aquest caminar, ens sentim dessolats, o decebuts, o simplement tristos per la pèrdua de quelcom que crèiem nostre: una feina, una amistat, una oportunitat… La tristesa serveix per això, per aturar-nos i fer-nos reflexionar sobre el que tenim i el que hem perdut.

Amb pèrdues, o sense, continuarem caminant. És l’única manera de poder rebre l’alegria, que apareixerà quan “guanyem”: un nou propòsit, noves companyies, noves activitats que ens faran ser conscients de la joia de viure, del goig d’estar presents en cada segon de la nostra Vida.

Està bé mirar enrere, per aprendre de tot plegat. Però no obsessionar-s’hi, ja que el futur ja és aquí i no te’l pots perdre!

Montse Andreu Magarolas 

Un pensament sobre “FINALITZANT ETAPES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s