LA MEVA HISTÒRIA #5: CONVIURE AMB LA INCERTESA

Durant aquest temps que porto treballant per compte propi he après, i cada dia ho faig, un munt de coses. Ja se sap, als començaments, has de fer de tot per tal de posar la màquina en funcionament. Per mi, aprendre coses noves, em permet posar-me a prova i determinar si seré, o no, capaç de fer-ho: que si un pla d’empresa (oh, my God!), que si un pla de màrqueting digital… res que no es pugui fer amb ganes, temps i una mica d’ajuda.

Així, de mica en mica, vas fent camí. Però el que us volia explicar en aquestes línies, és l’aprenentatge que penso que és el més important de tots: conviure amb la incertesa.

Mai com fins ara he tingut present la importància d’aquestes quatre paraules. La incertesa… tan desconeguda i tant present en les nostres vides!

  • la incertesa de no saber què faràs demà (per alguns pot ser un drama, per d’altres, un alliberament).
  • la incertesa que no saps què guanyaràs el mes vinent o l’altre.
  • la incertesa dels reptes que aniran sortint i als que t’hauràs d’afrontar…

Ara més que mai, tinc present que la incertesa és el pa de cada dia, siguis qui siguis, treballis on treballis. Mai, ningú, et pot assegurar què passarà demà. Potser tens els pròxims sis mesos planificats… però com diu el refrany “del dicho al hecho hay un trecho”.

Aprendre que l’important és viure el present, el dia a dia, l’aquí i ara ha estat per mi, la lliçó més important. És igual què estiguis fent i amb qui, si ets del tot conscient i ho vius amb tota la plenitud de què ets capaç.

Com tot, és un aprenentatge que no es fa d’un dia per l’altre. Encara ara, quan hi penso, amb la incertesa, em ve un “aixxxx” que tira enrere al més valent.

Un vespre de no fa gaire, dalt d’un cotxe, en plena AP-7, la persona que portava al meu costat em va dir: “Jo confio en la Vida”. I creieu-me quan us dic que me l’he feta meva, aquesta frase. Davant la incertesa, l’única veritat que podem tenir és la nostra confiança.

En una formació en línia que vaig fer fa temps, la docent recomanava que féssim un dibuix de la incertesa i que el poséssim en un lloc ben visible, per tenir-la sempre present.

incertesa

Aquest és el dibuix que em va sortir aquell dia i que porto de fons de pantalla del meu telèfon mòbil.

I tu, com tens present la incertesa en el teu dia a dia?

Montse Andreu Magarolas

Un pensament sobre “LA MEVA HISTÒRIA #5: CONVIURE AMB LA INCERTESA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s