DESPROPÒSITS D’ANY NOU

S’acaba l’any i, qui més qui menys, passarà la nit del 31 de Desembre en companyia, o sol, esperant que toquin les 12. En aquells moments d’espera, potser alguns penseu en els propòsits d’any nou. Què voleu aconseguir en aquests 365 dies que vindran?

El que potser no tothom pensa és que, molts d’aquests propòsits d’any nou quedaran en això, en idees. I mai seran assolits. No entraré ara a determinar els possibles motius. Cadascú saps els seus.

La meva proposta per enguany és donar una volta a la truita i no pensar en els propòsits, sinó en els “despropòsits”.

De vegades, quan seus a pensar el què realment vols, de forma seriosa, et surt un “no ho sé” que fa por. Per superar-ho, podem començar pel final i pensar en les coses que no volem que es repeteixin en aquest any nou que estem a punt d’estrenar.

Descartar és una bona tècnica quan el focus no està massa fi. Així doncs, proveu de fer la llista del “Què no vull pel 2018”. I quan redacteu les frases, utilitzeu la primera persona del singular, o sigui “jo”. Per exemple, pel 2018…

 • jo no vull guardar-me la meva opinió per por a quedar malament
 • jo no vull deixar que els altres passin sempre davant meu
 • jo no vull malgastar el temps en activitats que no m’aporten res especial i de valor
 • jo no vull estar al costat de persones que em fan mal
 • jo no vull perdre els papers a la primera de canvi
 • jo no vull patir pels altres
 • jo no vull controlar el que fan els altres
 • jo no vull preocupar-me pel futur ni sentir culpa pel passat
 • jo no vull omplir la meva vida de coses materials
 • jo no vull que em passin les mateixes coses sempre
 • jo no vull que la meva autoestima es vegi afectada pel què diuen els altres
 • jo no vull passar més per sobre de ningú
 • jo no vull cridar a les persones que més estimo
 • jo no vull sentir-me poca cosa

Descobreix els beneficis del canvi

Després, tot i haver pensat en el què no volem, sabrem algunes de les coses que sí volem implantar a la nostra vida. Però amb això, no n’hi ha prou. Ara és convenient que, per cada cosa que vulguis, estiguis segur/a dels beneficis que obtindràs. En podries dir-ne alguns? Fer-te conscient dels beneficis t’ajudarà a trobar la motivació per aconseguir-ho.

Per exemple:

 • “ Si deixo de controlar els altres, tindré més temps per ocupar-me de les meves coses”

o…

 •  “ Si deixo de perdre els papers a la primera de canvi, no hauré de demanar disculpes tant sovint”

Pla d’acció

Finalment, després de saber el què no vull i quins beneficis tindré, només et farà falta un pla d’acció per aconseguir-ho? Què què és això ? Doncs definir una estratègia per, poc a poc, poder aconseguir allò que Sí que vols.

Si creus que necessites un cop de mà, estaré encantada d’ajudar-te.

No esperis més… I que l’any nou ja t’agafi treballant !

Feliç 2018!

Montse Andreu Magarolas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s