LA IMPORTÀNCIA DE L’ENTORN EN PROCESSOS DE CANVI

T’has preguntat algun cop com és la gent que està al teu voltant? Pensa per un moment en totes les persones que solen estar a prop teu: parella, fills, família, amics, companys de feina, veïns…Com són? Em refereixo quina “energia” desprenen?  Són persones alegres, optimistes, felices, sense complexos, entusiastes, amigues dels seus amics ?. Són persones insegures, plenes de pors i preocupacions ?. Són persones pessimistes i sempre pensen en el pitjor?.

Diuen que l’entorn en que hom es troba és clau per tal de poder assolir els seus objectius. Sí, també són necessàries moltes altres coses, però l’entorn també hi té a veure. Probablement no se li doni la importància que requereix. I si vols canviar alguna cosa de la teva vida, cal que et fixis també en què hi ha al teu voltant que ho pugui afavorir.

“Vull saber amb qui surts aquesta nit”– és una frase típica utilitzada per pares i mares per saber amb qui van els seus fills. La importància de les companyies en la joventut sembla que s’esfumi en l’edat adulta. Cal tenir-la present també.

La influència de l’entorn

Per què té tanta influència l’ entorn? Perquè les emocions són contagioses, de forma automàtica i inconscient. Fàcil d’entendre oi?. Ambient negatiu, emocions negatives, pensaments negatius. Per contra, en un ambient (per exemple) alegre, es generen emocions bones les quals ens conviden a tenir pensaments positius. Ras i curt. Un peix que es mossega la cua. Un cercle de profit. O un despropòsit, depèn del cas (mira el post Escull els pensament, escull la teva actitud per aprofundir-hi).

Una planta per créixer necessita bons nutrients, aigua bona i llum. Tot ambiental. Nosaltres també.

Així doncs, és hora de fer un repàs a les nostres companyies, amb qui compartim el temps i amb qui no, amb qui escollim estar i amb qui estarem el menys temps possible.

Busca aquelles persones amb les qui et pots emmirallar, persones que et puguin servir de referència, persones que tinguin allò que tu no tens i que vols aconseguir. Tal com resa la PNL:  modela. Busca el teu model i imita’l en allò que et convingui. Com més proper estigui aquest model millor, més informació en podràs treure.

Pensa quines són les persones que més influència tenen sobre la teva vida i avalua quin tipus d’efecte tenen sobre tu. Et fan més gran o més petit?. Sumen o resten?.

Allunya’t dels entorns tòxics (no cal dir quins són, tu ho saps perfectament). No deixis que se t’emporti la seva tempesta tropical. Aparta’t. Els huracans no són bons per ningú. Fuig corrents no sigui cas que se t’encomani alguna cosa.

I no oblidis que l’actitud, els pensaments i sobretot les accions són importants per generar i mantenir el canvi. I que l’ entorn també compte. I molt.

Montse Andreu Magarolas

6 pensaments sobre “LA IMPORTÀNCIA DE L’ENTORN EN PROCESSOS DE CANVI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s