ESCULL ELS TEUS PENSAMENTS, ESCULL LA TEVA ACTITUD

Cada dia, quan ens llevem, tenim davant nostre una nova pàgina en blanc per emplenar. Escollir amb què l’omplirem avui és una gran responsabilitat. De ben segur que hi ha dies que ho tenim tot planejat: primer dutxa i després esmorzar, més tard gimnàs i cap a la feina… Però probablement hi ha també molts altres dies en què el plans estan encara per fer.

Les vacances poden ser una oportunitat d’or per reflexionar en la manera com “pintem” el nostre quadre diari, com si fóssim els artistes de la nostra vida.

Escollir l’actitud

I què escollim? Es poden triar infinitats d’activitats a fer. Aquestes les deixo a les vostres mans. El que no podem escollir a la babalà és la nostra actitud. Independentment de les circumstàncies que ens toquin viure, som plenament lliures per escollir quina serà l’actitud que prendrem davant el nou dia. El lloc on ens llevem, la companyia, l’estació de l’any, el temps, l’hora, l’ humor…tot és completament variable i, en certa mesura, fora del nostre abast d’elecció. Però l’actitud no. Aquesta sí que és autènticament nostra.

Els pensaments de primera hora

De forma natural, podem llevar-nos amb pensaments positius (“Avui m’espera un dia de descans genial”) . Però és possible, que ens llevem també amb pensaments del tipus “Quin dia que m’espera avui, ja voldria que s’hagués acabat”.

Potser no podem escollir el primer pensament que ens vingui al cap, però sí el segon. Així doncs, us recomano que proveu de fer durant una setmana el següent exercici:

  • Despertar-vos al matí i abans de fer res, mentre encara sou al llit, fixeu-vos en quina és la primera frase que us ve al cap.
  • Apunteu-la.
  • Si és una frase que creieu que us pot anar bé pel vostre dia, no cal que feu res més.
  • Si és una frase que limita el vostre dia, proveu a canviar-la ràpidament per una altra.

        Per exemple: “No tinc ganes de llevar-me encara, tinc molta son”  la podeu substituir per “Buscaré 10 minuts per descansar a migdia i trobar-me millor”.

O bé: “Avui tinc tres reunions i hauré d’anar corrents a tot arreu” la podeu canviar per “Segur que conec algú interessant amb tanta reunió ”.

Després de fer aquest petit exercici durant 7 dies seguits, tindreu una idea de quin és el vostre tarannà a primera hora del matí. És una informació poderosa perquè us permet tenir més autoconeixement sobre la vostra manera de funcionar.  No és un exercici fàcil. I potser us costarà alguns dies percebre exactament quin ha estat el primer pensament del dia. Però paga la pena. La informació que dóna és una clau que pot obrir portes importants si la feu servir correctament.

El cicle Pensar-Fer-Sentir

Escollir els pensaments és escollir la nostra actitud. Cal tenir present sempre el cicle al que estem sotmesos (vulguem o no vulguem). Aquest cicle és el PENSAR- FER-SENTIR. Penso quelcom, faig una determinada acció i això em fa sentir d’una determinada manera….repetidament.  Per això és tan important  prendre consciència de quins són els nostres pensaments. Aquest determinen les nostres accions i els nostres sentiments i, com no, els resultats que obtenim de tot plegat.

Pensar que aconseguirem una determinada fita ens condueix a fer accions en la mateixa línia i a sentir-nos bé per poder continuar el camí.

La propera vegada que quelcom no hagi anat com t’esperaves, fes-te les següents preguntes:

  • Quins han estat els meus pensaments abans, durant i després?
  • Què hauria d’haver pensat per tenir millors resultats?

Vols que t’acompanyi en aquest camí d’autoconeixement? Si has pensat una resposta positiva, llavors el següent pas serà POSAR-TE EN CONTACTE i veuràs com et comences a sentir millor.

Fins aviat.

Montse Andreu Magarolas.

 

13 pensaments sobre “ESCULL ELS TEUS PENSAMENTS, ESCULL LA TEVA ACTITUD

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s