VALORS EMPRESARIALS I PERSONALS: LA IMPORTÀNCIA DE RECONÈIXER-LOS EN EL DIA A DIA.

En la majoria de pàgines web d’empresa hi trobem un apartat anomenat Visió, Missió i Valors. Avui aprofundim en el terme Valors i què representen realment.

Com puc saber quins són els meus valors?

Per tal de poder destriar el gra de la palla, quan a hom li pregunten per quins són els seus valors, cal que provi de respondre a la pregunta següent : PER A QUÈ FAIG EL QUE FAIG?

És molt important no confondre-la amb la pregunta PER QUÈ FAIG EL FAIG ? Només hi ha una lletra de diferència, però la resposta en dóna informació totalment diferent:

  • PER QUÈ? Ens porta a donar les raons, les creences que tenim.
  • PER A QUÈ? Ens porta a expressar els valors que guien les nostres accions.

Així doncs, els valors ens serveixen per orientar les nostres accions, ja siguem una empresa, com un individu anònim.

Jerarquia de valors

Si feu una mica de memòria, segurament podreu recordar que quan éreu uns quants anys més joves, els vostres valors eren uns. Probablement ara, si llisteu els valors més importants per vosaltres, alguns hauran canviat i altres romandran iguals. El més segur, però, és que a l’hora d’ordenar-los per prioritat, els qui romanen hauran canviat d’ordre. El que abans era el primer, ara potser és el tercer o quart. Lògic, les prioritats varien al llarg de la vida i, amb elles, també els valors.

Posa en valor els teus valors

Quant temps fa que no penses en quin són els valors que vols que regeixin la teva vida? Quan dic vida, vull dir tant la laboral com la personal. Et convido a fer una estona de reflexió i que anotis, per exemple, els 5 valors més importants per a tu a dia d’avui. Un cop anotats, i passats uns dies, torna a agafar el full on ho has anotat i revisa:

  • Quines accions he fet que van en consonància amb aquests valors?
  • Quines accions han anat en contra d’aquests valors? I llavors, com m’he sentit després de fer-les?

Si fas aquest exercici de seguida te n’adonaràs de quines activitats t’estan portant a actuar en contra dels teus valors i que, de passada, et fan sentir malament.

Pla d’acció

El següent pas és pensar-hi i determinar: què penses fer a partir d’ara per no anar en contra dels teus valors? O dit d’una altra manera, què penses fer per no sentir-te malament?.

I encara diria més… fes un cop d’ull a la web de la teva empresa i revisa quin són els valors. La teva activitat laboral diària els està representant?.

T’agradaria treballar els teus valors o els de la teva empresa? Posa’t en contacte amb mi i crearem un pla de treball específic per a tu.

Montse Andreu Magarolas

Un pensament sobre “VALORS EMPRESARIALS I PERSONALS: LA IMPORTÀNCIA DE RECONÈIXER-LOS EN EL DIA A DIA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s