APRENDRE A PRIORITZAR: GESTIONA BÉ EL TEU TEMPS

El dia té 24 hores, 1440 minuts i 86400 segons. Per a tu, per a ella i per a tothom. Que anem d’un costat a l’altre com gallines esverades té molt a veure amb com usem i administrem cada minut que està a la nostra disposició.

Cadascú té una colla de raons i motius per fer totes les activitats que dia a dia fa. Tot i així, és possible mantenir-se ferm amb les raons i organitzar-se de forma més eficient.

Posar primer el que és primer

Un dels grans mestres, Stephen R. Covey explica en el seu best-seller “Set hàbits de la gent altament efectiva” com es pot administrar millor el temps. Això sí, es requerirà cert esforç per part nostra. Tan simple i tan complicat com POSAR PRIMER EL QUE ÉS PRIMER.

Per ajudar al lector, dissenya i explica la matriu del temps. És a dir, com repartim els humans el nostre temps al llarg del dia. Divideix les activitats en IMPORTANTS i NO IMPORTANTS i per l’altra banda en URGENTS i NO URGENTS.

MATRIU DEL TEMPS

Si hi parem atenció, davant els temes que són urgents, tenim una REACCIÓ. En canvi, front als temes importants se’ns demana més proactivitat, més iniciativa, més ACCIÓ.

Com inverteixo el temps a dia d’avui?

Saben això, ara és moment de treballar. Vols conèixer com estàs gestionant el teu preciós temps?. Agafa paper i boli i …

  • Fes una llista de totes les activitats que fas durant la setmana. Totes? Si, totes. Afegeix (si pots) l’estona que hi passes fent-la.
  • Classifica les activitats segons es trobin al quadrant 1, 2,3 o 4 de la matriu del temps.
  • Suma els temps que ocupes en cada quadrant. O dit d’una altra manera: en quin quadrant passes la majoria del teu temps?

Com a dada, per poder comparar-te amb algú… Les organitzacions més eficients tenen els següents resultats:

  • Quadrant 2: entre el 65 i el 80% del temps.
  • Quadrant 3: al voltant del 15 % del temps.
  • Quadrant 4: menys de l’1 % del temps.

I al quadrant 1 ? Quant de temps hi passen? Doncs el menys possible!

Inici del canvi

Així doncs, ara que ja saps en quin quadrant inverteixes més temps, és hora de modificar aquells comportaments, conductes, hàbits…que no t’estan permeten invertir el teu temps en allò que realment és IMPORTANT i NO URGENT  i posar focus en el que vols aconseguir.

Parafrasejant a Stephen R. Covey un altre cop:

“Les activitats del quadrant 2 tenen ens aporten efectes tremendament positius a la nostra vida… La nostra efectivitat avança amb passos de gegant quan les realitzem”.

 Preparat/da per gaudir dels beneficis de saber prioritzar, a la feina, a casa…?

Si necessites que algú t’acompanyi en aquest canvi que vols implantar, pots contactar amb mi i estaré encantada d’ajudar-te.

Montse Andreu Magarolas

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s